• رئیس کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد:
  • حمایت گمرک از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای فعالیت بازرگانی

  • ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
رئیس کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس قوانین موجود حمایت‌های مختلفی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از سوی گمرک انجام می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به پرداخت تسهیلات و قبول ضمانت‌های مناسب و متناسب اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رضا گلی در کمپ بین‌المللی سازی شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اهمیت اطلاع از قوانین روز برای جلوگیری از بروز اختلافات و همچنین حل اختلافات پیش آمده گفت: چرخه صادرات قطعی از منظر مقررات مرتبط 11 بخش است که به ترتیب شامل داشتن کارت بازرگانی معتبر، صدور پیش فاکتور برای خریدار، آماده سازی کالا و بسته‌بندی، دریافت گواهی مبدا یا صدور فاکتور، اخذ مجوزهای قانونی در صورت لزوم، انعقاد قرارداد حمل و بیمه، تهیه عدلبندی در صورت یکنواخت بودن کالا، اظهار کالا به گمرک، ارسال کالا و در نهایت رفع تعهد ارزی می‌شود.

وی افزود: مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر و به تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌رسد. برای صادرات یا واردات کالا توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، این شرکت‌ها باید از طریق اتاق‌های بازرگانی اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنند.

رئیس کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: پیش فاکتور یا پروفرما اینویس، سندی است که فرو شنده کالا پس از ارائه دادن معیار و نهایی شدن قیمت و شرایط دیگر به درخواست خریدار برای اخذ مجوزهای ورود و افتتاح اعتبار اسنادی و یا پرداخت وجه صادر می‌کند. 

گلی اظهار کرد: این نوع گواهی بازرسی کالا را مؤسسه‌های بازرسی بین‌المللی، صادر می‌کنند. به طور معمول این نوع گواهی برای تطابق کمّیت، کیفیّت و نوع بسته بندی کالا طبق موارد مندرج در پیش فاکتور، قرارداد، اعتبار اسنادی و یا نمونه کالا صادر می‌شود. گواهی مبدأ، سند مخصوصی است که مشخص کننده کالاست و در آن مقام یا سازمانی که اختیار صدور آن را دارد، صریحاً ارتباط و محل ساخت کالای موضوع گواهی مبدأ را به کشور یا کشورهای خاصی تصدیق می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت‌های موجود از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: در گمرک جمهوری اسلامی ایران و بر اساس قوانین موجود از جمله قانون جهش تولید دانش‌بنیان، حمایت‌های مختلفی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور دیده شده که مواردی از جمله فعال اقتصادی برگزیده (AEO) و دریافت تضمین مناسب و متناسب را شامل می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند با اطلاع از این موارد، فعالیت مطلوب‌تری در حوزه بازرگانی داشته باشند.

رئیس کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ارائه تسهیلات گمرکی در سه سطح ۱ و ۲ و ۳ که 18 مورد تسهیلات را شامل می‌شود یکی از حمایت‌ها است. از سوی دیگر بند (ح) ماده 1 ق.ا.گ در بخش تضمین، با لحاظ ماده 4 قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب سال 1401، وجه نقد، ضمانت نامه بانکی، ضمانت نامه صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق ضمانت صادرات و صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری با رعایت اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری و بیمه نامه می‌تواند به عنوان ضامن معتبری که برای اجرای الزامات مندرج در مقررات گمرکی نزد گمرک سپرده می‌شود، استفاده شود.

تعداد بازدید : ۷۹      تاریخ: 1403/03/22

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت